Familjejuridik

Juridik är krångligt i alla lägen men när det gäller familj och förhållanden blir det än värre. Det finns så många lagar som gäller vid olika tillfällen och konstellationer. De tillfällen man oftast tänker på familjejuridik är vid arv eller skilsmässor. I båda fallen handlar det om vem som har rätt till vad. Det som gör familjejuridik krångligare är att det finns så mycket känslor inblandat, en sorg över en förlorad nära antingen i en brusten relation eller en anhörig som gått bort. På detta kommer pengar och saker som ska delas utan att ställa till med osämja.

Sambos som går isär

när det gäller sambolagen blir det ytterligare ett snäpp svårare. Man delar lika på bostad och bohag men man ärver inte varandra. Har man egna stora tillgångar delas inte detta heller. Man kan om man vill styra såna saker tydligare genom att skriva ett samboavtal. Om man vill att den andre ska ärva om man dör måste man skriva ett testamente. Oftast kan man lösa ett uppbrott enkelt om man inte bott tillsammans så länge och har bra koll på vem som köpt vad men det blir svårare ju längre man varit ett par, dels blir känslorna djupare och minnet blir sämre om vem som köpt vad. Tyvärr avslutas inte alltid förhållanden under vänskapliga former och det gör det svårt att göra upp utan någon som är juridiskt kunnig.

Hjälp att komma vidare

Det är ju inte bara jobbigt rent praktiskt när sambos går isär eller någon dör, psykiskt kan det bli ännu jobbigare. Känslorna är många och blandade. På competencer.com kan man träffa rådgivare online som kan hjälpa en att sortera och reda ut i sitt inre. Man slipper resan och framförallt väntrummet som kan vara en stor orsak till att man inte vill gå till en kurator eller psykolog. Det kan innebära jobbiga möten och förklaringar. På det här sättet sitter man istället hemma i trygghet med datorn och kan prata i lugn och ro via video. använd Competencer för alla möjliga situationer, du väljer själv din rådgivare, om du vill ha olika för olika situationer eller om du hittat din favorit. Betalar gör du enkelt med kort.

Reply